Skip to main content

PVC Vloeren: Ontdek deze veelzijdige vloeroplossing

Gepost op 22 juli 2024

Bent u op zoek naar een vloeroplossing die praktisch, duurzaam en stijlvol is? Dan zijn PVC vloeren misschien wel precies wat u zoekt. Bij Martijn de Wit Vloeren zien we dat steeds meer klanten de unieke voordelen van PVC vloeren ontdekken en waarderen. Laat ons u meenemen in de wereld van PVC vloeren en ontdek waarom deze vloeren zo’n uitstekende keuze kunnen zijn voor uw huis of bedrijf.

De Oorsprong van PVC Vloeren

In de jaren ’20 van de vorige eeuw werd PVC, oftewel polyvinylchloride, voor het eerst ontdekt. Maar het duurde nog tot de jaren ’50 voordat het zijn weg vond naar vloeren. In het begin werd PVC vooral gebruikt in commerciële en industriële omgevingen, dankzij zijn duurzaamheid en waterbestendigheid. Beetje bij beetje, met verbeterde technologie en productiemethoden, kwam PVC ook naar de woningen van mensen. Bij Martijn de Wit Vloeren hebben we deze transformatie van PVC-vloeren zelf geobserveerd. Wat ooit begon met simpele ontwerpen, is uitgegroeid tot prachtige, hoogwaardige producten die nauwelijks nog te onderscheiden zijn van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Deze evolutie benadrukt niet alleen de innovativiteit binnen onze industrie, maar ook de steeds groeiende vraag naar vloeren die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn. En dat is precies wat wij bieden – een combinatie van schoonheid en practicaliteit die perfect aansluit bij jouw wensen!

PVC vloeren

De Voordelen van PVC Vloeren

PVC vloeren bieden talloze voordelen. Ze zijn duurzaam, hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding, zijn waterbestendig, eenvoudig te reinigen, hebben een natuurgetrouwe uitstraling en zijn goed te combineren met vloerverwarming. Qua onderhoud zijn ze een droom – regelmatig vegen of stofzuigen en af en toe dweilen is genoeg om ze er op hun best uit te laten zien. PVC vloeren zijn ook slijtvast en ontworpen om zware belasting te weerstaan, ideaal voor drukbezochte ruimtes. Daarnaast zijn ze waterbestendig, perfect voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. En fabrikanten streven ernaar om milieuvriendelijke praktijken te hanteren, zoals het recyclen van oud PVC materiaal.

Vergelijking PVC Vloer Typen

Type PVC Vloer Gemiddelde Prijs per m² (€) Dikte (mm) Slijtlaag (mm) Geluiddemping (dB) Geschikt voor Vloerverwarming Waterbestendigheid (1-10)
Klik PVC 35 4-8 0.3-0.55 18 Ja 9
Plak PVC 25 2-3 0.2-0.4 10 Ja 10
Loose Lay PVC 40 4-5 0.3-0.55 20 Ja 8
Rigid Core PVC 45 5-7 0.3-0.7 22 Ja 10
SPC PVC (Stone Plastic Composite) 50 4-6 0.3-0.5 20 Ja 10

De Esthetische Waarde van PVC Vloeren

De schoonheid van PVC vloeren is misschien wel wat onze klanten bij Martijn de Wit Vloeren het meest waarderen, naast alle praktische voordelen. Tegenwoordig zijn PVC vloeren verkrijgbaar in een ongelooflijk breed scala aan designs, kleuren en texturen. Of je nu houdt van de warme uitstraling van hout, de stijlvolle elegantie van natuursteen, of een meer moderne, abstracte look – er is altijd wel een PVC vloer die perfect bij jouw smaak past.

En dat is nog niet alles – deze esthetische veelzijdigheid maakt PVC vloeren ook ideaal om een naadloze flow in jouw interieur te creëren. Stel je voor: een warme houtlook PVC in de woonkamer en eetkamer, die naadloos overgaat in een stoere betonlook in de keuken en badkamer. En dat allemaal met hetzelfde type vloer! Zo ontstaat er een gevoel van eenheid en ruimte in jouw huis – iets wat wij bij Martijn de Wit Vloeren steeds vaker zien in moderne interieurs.

PVC Vloeren en Duurzaamheid

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het goed om te weten dat de PVC-industrie grote stappen heeft gezet op het gebied van milieuvriendelijkheid. Moderne PVC vloeren worden steeds vaker geproduceerd met gerecyclede materialen en zijn zelf ook recyclebaar aan het einde van hun levensduur.

Bovendien dragen PVC vloeren bij aan een betere energie-efficiëntie in huis. Ze zijn namelijk uitstekende warmtegeleiders, wat betekent dat ze perfect combineren met vloerverwarming. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Bij Martijn de Wit Vloeren adviseren we klanten die vloerverwarming hebben of overwegen vaak om voor PVC te kiezen, juist vanwege deze eigenschap.

 

Duurzaam

PVC vloeren zijn zeer sterk en gaan jarenlang mee, zelfs in ruimtes met veel verkeer.

Onderhoudsvriendelijk

Makkelijk schoon te maken en te onderhouden, ideaal voor drukke huishoudens.

Geschikt voor vloerverwarming

PVC vloeren geleiden warmte goed, waardoor ze uitstekend combineren met vloerverwarming.

Geluiddempend

PVC vloeren bieden een stille en comfortabele loopervaring met goede geluiddemping.

De Installatie van PVC Vloeren

Bij Martijn de Wit Vloeren weten we als geen ander hoe belangrijk het is dat de installatie van je nieuwe vloer soepel verloopt. En laat dat nou net één van de sterke punten zijn van PVC vloeren! In tegenstelling tot veel andere vloertypen, kun je PVC vaak direct over je bestaande vloer heen leggen. Het enige wat we vragen is dat de ondergrond vlak en droog is. Dat scheelt je niet alleen een hoop tijd en gedoe, maar zorgt er ook voor dat er minder afval is tijdens de renovatie. Goed voor jou én voor het milieu!

Er zijn verschillende manieren om PVC vloeren te installeren. Je kunt ze zwevend leggen met een handig kliksysteem, of volledig verlijmen voor een extra stevige basis. Onze ervaren adviseurs kijken altijd naar jouw specifieke situatie om te bepalen welke methode het beste bij jou past. We houden rekening met factoren als de ondergrond, het gebruik van de ruimte en eventuele vloerverwarming. Zo weet je zeker dat je de perfecte installatie krijgt voor jouw unieke vloer.

PVC Vloeren in Verschillende Ruimtes

Eén van de dingen die wij zo waarderen aan PVC vloeren is hun ongelooflijke veelzijdigheid. Ze zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis of op kantoor. In de woonkamer creëren ze een warme, comfortabele sfeer die tegen een stootje kan – ideaal voor een druk gezinsleven. In de keuken zijn onze klanten dol op de waterbestendigheid van PVC. Een gemorst glas wijn of omgevallen kopje koffie? Geen probleem, met een PVC vloer is het zo weer opgeruimd.

Ook in de badkamer is PVC een populaire keuze. De antislip-eigenschappen en vochtbestendigheid maken het de perfecte ondergrond voor deze natte ruimte. En in slaapkamers geniet je met PVC van een zachte, warme vloer die heerlijk aanvoelt aan je blote voeten. Zelfs in commerciële ruimtes zoals winkels of kantoren zijn PVC vloeren een slimme keuze. Eigenaren waarderen de duurzaamheid en het gemakkelijke onderhoud, waardoor de vloer er altijd top uitziet.

Steeds vaker zien we bij Martijn de Wit Vloeren dat klanten ook kiezen voor PVC vloeren in buitenruimtes, zoals veranda’s of overdekte terrassen. Met speciale outdoor PVC vloeren heb je geen last van UV-straling of extreme temperaturen. Het is een duurzaam en stijlvol alternatief voor traditionele buitenvloeren dat jarenlang meegaat.

De Toekomst van PVC Vloeren

PVC vloeren hebben de toekomst! We zien een aantal interessante ontwikkelingen die deze vloeren nóg aantrekkelijker maken. Allereerst is er een groeiende focus op duurzaamheid. Fabrikanten investeren volop in nieuwe technologieën om PVC vloeren milieuvriendelijker te maken, zowel tijdens de productie als bij de recycling. Zo kun je met een gerust hart genieten van je prachtige vloer.

Daarnaast worden de designs steeds realistischer. Met geavanceerde printtechnieken en embossing-methoden zijn PVC vloeren bijna niet meer te onderscheiden van de natuurlijke materialen die ze imiteren. We verwachten dat deze trend zich doorzet, wat resulteert in nog mooiere en meer diverse PVC vloeren die jouw interieur naar een hoger niveau tillen.

En wat dacht je van slimme technologieën in PVC vloeren? In de toekomst communiceren jouw vloerdelen misschien wel met andere slimme apparaten in huis, of helpen ze bij het monitoren van activiteiten voor ouderenzorg of beveiliging. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ontdek PVC Vloeren bij Martijn de Wit Vloeren

Bij Martijn de Wit Vloeren helpen we u graag de perfecte PVC vloer te vinden voor uw huis of bedrijf. We bieden een uitgebreide collectie PVC vloeren van topmerken, in een breed scala aan designs en kleuren. Van klassieke houtlooks tot moderne betonlooks, er is voor ieder wat wils.
Onze ervaren vloerspecialisten staan voor u klaar met persoonlijk advies en begeleiding, van uw eerste oriëntatie tot de uiteindelijke installatie. We nemen de tijd om uw wensen en eisen te begrijpen, zodat we u kunnen helpen de beste keuze te maken voor uw specifieke situatie. Kom langs in een van onze showrooms en ontdek zelf wat PVC voor jouw huis kan betekenen!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?
    Neem contact met ons op:
    Mail

    WhatsApp

    Schagen

    Amsterdam