Skip to main content

PVC Vloeren: Ontdek de Veelzijdige Schoonheid voor Uw Interieur

Gepost op 22 juli 2024

In de wereld van vloerbedekking heeft de PVC vloer de afgelopen jaren een ware revolutie teweeggebracht. Bij Martijn de Wit Vloeren zien we een groeiende interesse in deze veelzijdige vloeroplossing, en dat is niet zonder reden. PVC vloeren bieden een unieke combinatie van duurzaamheid, esthetiek en praktisch gemak die moeilijk te evenaren is door andere vloertypen. In dit uitgebreide artikel duiken we diep in de wereld van PVC vloeren, van hun oorsprong tot de nieuwste trends en toepassingen.

De Oorsprong van PVC Vloeren

PVC, of polyvinylchloride, werd voor het eerst ontdekt in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Echter, het duurde tot de jaren ’50 voordat het materiaal zijn weg vond naar de vloerenindustrie. Aanvankelijk werd PVC vooral gebruikt in commerciële en industriële omgevingen vanwege zijn duurzaamheid en waterbestendigheid. Naarmate de technologie vorderde en de productietechnieken verfijnder werden, begon PVC ook zijn weg te vinden naar residentiële toepassingen.

Bij Martijn de Wit Vloeren hebben we de evolutie van PVC vloeren van dichtbij meegemaakt. Van de vroege, eenvoudige designs tot de hedendaagse hoogwaardige producten die nauwelijks te onderscheiden zijn van natuurlijke materialen zoals hout of steen. Deze transformatie is een testament aan de innovatieve kracht van de vloerenindustrie en de voortdurende vraag naar vloeren die zowel mooi als praktisch zijn.

PVC vloeren

De Voordelen van PVC Vloeren

Een van de redenen waarom PVC vloeren zo populair zijn geworden, is de indrukwekkende lijst van voordelen die ze bieden. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opvallende eigenschappen die PVC vloeren zo aantrekkelijk maken voor zowel woningeigenaren als bedrijven.

Allereerst is er de duurzaamheid. PVC vloeren zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan, zelfs in ruimtes met veel verkeer. Ze zijn bestand tegen krassen, deuken en slijtage, wat betekent dat ze hun goede uiterlijk behouden, zelfs na jaren van intensief gebruik. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen of huisdieren, of voor commerciële ruimtes waar de vloer veel te verduren krijgt.

Een ander groot voordeel is de waterbestendigheid van PVC vloeren. Anders dan hout of laminaat, is PVC niet gevoelig voor vocht of waterschade. Dit maakt het een ideale keuze voor ruimtes zoals keukens, badkamers of kelders, waar water en vocht een probleem kunnen vormen. Bij Martijn de Wit Vloeren zien we vaak dat klanten kiezen voor PVC in deze ruimtes, juist vanwege deze eigenschap.

Onderhoudsvriendelijkheid is nog een punt waar PVC vloeren hoog scoren. Ze vereisen minimaal onderhoud om er op hun best uit te blijven zien. Een regelmatige veeg- of stofzuigbeurt en af en toe dweilen is meestal voldoende om de vloer in topconditie te houden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten vloeren, die regelmatig moeten worden geschuurd en opnieuw geolied of gelakt.

Vergelijking PVC Vloer Typen

Type PVC Vloer Gemiddelde Prijs per m² (€) Dikte (mm) Slijtlaag (mm) Geluiddemping (dB) Geschikt voor Vloerverwarming Waterbestendigheid (1-10)
Klik PVC 35 4-8 0.3-0.55 18 Ja 9
Plak PVC 25 2-3 0.2-0.4 10 Ja 10
Loose Lay PVC 40 4-5 0.3-0.55 20 Ja 8
Rigid Core PVC 45 5-7 0.3-0.7 22 Ja 10
SPC PVC (Stone Plastic Composite) 50 4-6 0.3-0.5 20 Ja 10

De Esthetische Waarde van PVC Vloeren

Hoewel de praktische voordelen van PVC vloeren indrukwekkend zijn, is het misschien wel de esthetische veelzijdigheid die veel van onze klanten bij Martijn de Wit Vloeren het meest aanspreekt. Moderne PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een verbazingwekkend scala aan designs, kleuren en texturen. Of u nu op zoek bent naar de warme uitstraling van hout, de koele elegantie van natuursteen, of een meer eigentijdse, abstracte look, er is altijd wel een PVC vloer die aan uw wensen voldoet.

De technologie achter het printen van PVC vloeren is de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan. Hierdoor zijn de designs niet alleen visueel zeer realistisch, maar voelen ze ook natuurgetrouw aan. Neem bijvoorbeeld onze houtlook PVC vloeren. Deze bootsen niet alleen de kleuren en nerven van echt hout na, maar hebben ook een reliëf dat de textuur van hout nabootst. Het resultaat is een vloer die er niet alleen uitziet als echt hout, maar die ook zo aanvoelt onder uw voeten.

Deze esthetische veelzijdigheid maakt PVC vloeren bijzonder geschikt voor het creëren van een naadloze flow in uw interieur. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook PVC in de woonkamer en eetkamer, en naadloos overgaan naar een betonlook in de keuken en badkamer, allemaal met hetzelfde type vloer. Dit creëert een gevoel van eenheid en ruimte in uw huis, iets wat we bij Martijn de Wit Vloeren vaak zien in moderne interieurs.

PVC Vloeren en Duurzaamheid

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het goed om te weten dat de PVC-industrie grote stappen heeft gezet op het gebied van milieuvriendelijkheid. Moderne PVC vloeren worden steeds vaker geproduceerd met gerecyclede materialen en zijn zelf ook recyclebaar aan het einde van hun levensduur.

Bovendien dragen PVC vloeren bij aan een betere energie-efficiëntie in huis. Ze zijn namelijk uitstekende warmtegeleiders, wat betekent dat ze perfect combineren met vloerverwarming. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Bij Martijn de Wit Vloeren adviseren we klanten die vloerverwarming hebben of overwegen vaak om voor PVC te kiezen, juist vanwege deze eigenschap.

 

 

Duurzaam

PVC vloeren zijn zeer sterk en gaan jarenlang mee, zelfs in ruimtes met veel verkeer.

 

Onderhoudsvriendelijk

Makkelijk schoon te maken en te onderhouden, ideaal voor drukke huishoudens.

 

Geschikt voor vloerverwarming

PVC vloeren geleiden warmte goed, waardoor ze uitstekend combineren met vloerverwarming.

 

Geluiddempend

PVC vloeren bieden een stille en comfortabele loopervaring met goede geluiddemping.

De Installatie van PVC Vloeren

Een van de aspecten waar PVC vloeren zich onderscheiden is de installatie. Anders dan bij veel andere vloertypen, kan PVC vaak worden geïnstalleerd over bestaande vloeren heen, mits deze vlak en droog zijn. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar vermindert ook de hoeveelheid afval die bij een renovatie wordt geproduceerd.

Er zijn verschillende manieren om PVC vloeren te installeren, waaronder zwevend leggen met een kliksysteem of volledig verlijmen. Bij Martijn de Wit Vloeren adviseren we altijd de methode die het beste past bij uw specifieke situatie. Factoren zoals de ondergrond, het gebruik van de ruimte en eventuele vloerverwarming spelen hierbij een rol.

Het is belangrijk om te benadrukken dat, hoewel PVC vloeren relatief eenvoudig te installeren zijn, een professionele installatie altijd aan te raden is. Dit garandeert niet alleen het beste resultaat, maar zorgt er ook voor dat uw vloer lang meegaat en optimaal presteert.

PVC Vloeren in Verschillende Ruimtes

Een van de sterke punten van PVC vloeren is hun veelzijdigheid. Ze zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis of op kantoor. In de woonkamer bieden ze een warme, comfortabele ondergrond die bestand is tegen de dagelijkse slijtage van een druk gezinsleven. In de keuken waarderen onze klanten de waterbestendigheid en het gemak waarmee gemorste vloeistoffen kunnen worden opgeruimd.

In de badkamer is PVC een populaire keuze vanwege de antislip-eigenschappen en het feit dat het bestand is tegen vocht. Voor slaapkamers biedt PVC een zachte, warme ondergrond die comfortabel aanvoelt onder blote voeten. En in commerciële ruimtes zoals winkels of kantoren waarderen eigenaren de duurzaamheid en het gemakkelijke onderhoud van PVC vloeren.

Bij Martijn de Wit Vloeren zien we ook steeds vaker dat klanten kiezen voor PVC vloeren in buitenruimtes zoals veranda’s of overdekte terrassen. Speciale outdoor PVC vloeren zijn bestand tegen UV-straling en extreme temperaturen, waardoor ze een duurzaam en aantrekkelijk alternatief vormen voor traditionele buitenvloeren.

De Toekomst van PVC Vloeren

Als we kijken naar de toekomst van PVC vloeren, zien we een aantal interessante ontwikkelingen. Ten eerste is er een groeiende focus op duurzaamheid. Fabrikanten investeren in nieuwe technologieën om PVC vloeren nog milieuvriendelijker te maken, zowel in de productie als in de recycling.

Daarnaast zien we een trend naar steeds realistischere designs. Met geavanceerde printtechnieken en embossing-methoden worden PVC vloeren steeds moeilijker te onderscheiden van de natuurlijke materialen die ze nabootsen. We verwachten dat deze trend zich zal voortzetten, wat resulteert in nog mooiere en meer diverse PVC vloeren.

Een andere interessante ontwikkeling is de integratie van slimme technologieën in PVC vloeren. Denk hierbij aan vloeren die kunnen communiceren met andere slimme apparaten in huis, of die kunnen helpen bij het monitoren van activiteiten voor ouderenzorg of beveiliging.

PVC Vloeren: Ontdek het nu!

PVC vloeren hebben in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en zijn uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige en populaire vloeroplossingen op de markt. Bij Martijn de Wit Vloeren zijn we enthousiast over de mogelijkheden die PVC vloeren bieden en we zien dat onze klanten dit enthousiasme delen.

Of u nu op zoek bent naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke vloer voor uw drukke gezin, een stijlvolle oplossing voor uw kantoor, of een waterdichte vloer voor uw badkamer, PVC biedt een oplossing. Met hun combinatie van praktische voordelen en esthetische veelzijdigheid, zijn PVC vloeren een uitstekende keuze voor vrijwel elke ruimte en elke stijl.

We nodigen u uit om de wereld van PVC vloeren zelf te komen ontdekken in onze showrooms in Amsterdam en Schagen. Onze experts staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van de perfecte PVC vloer voor uw specifieke situatie. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw vloer niet alleen mooi is, maar ook perfect aansluit bij uw levensstijl en wensen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?
    Neem contact met ons op:
    Mail

    WhatsApp

    Schagen

    Amsterdam