Skip to main content

Een houten vloer als basis voor je Hotel Chique- of Japandi interieur stijl

Gepost op 25 juli 2024

Steeds vaker zie je de interieur stijlen Hotel Chique en Japandi terugkomen. Waarbij de Hotel Chique stijl vooral een luxe, verfijnde uitstraling heeft, kenmerkt de Japandi interieur stijl zich door minimalime en neutrale kleuren. Zowel voor de Hotel Chique stijl als de Japandi stijl kan de houten vloer als mooie basis gelden, en is de houten vloer echt een aanvulling. Een houten vloer is beschikbaar in veel diverse kleurtinten en patronen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

Een Hotel Chique interieur

Deze stijl heeft een luxe en elegante uitstraling, een houten vloer past dus perfect bij deze interieur stijl. Kies bijvoorbeeld voor een donkere houten vloer, deze vloer straalt namelijk luxe en exclusiviteit uit. Houten planken zijn beschikbaar in diverse breed formaten, bij deze stijl kies je voor een breed plankformaat die je vervolgens als visgraatpatroon of Hongaarse punt patroon kunt laten leggen. Beide patronen kunnen ruimtes optisch vergroten, zeker als er is gekozen voor brede planken. Zodoende creëer je een moderne, maar ook verfijnde stijlvolle look.

De Japandi interieur stijl

Een Japandi interieur kenmerkt zich door de combinatie van de welbekende Scandinavische interieurstijl en Japanse minimalistische aspecten. Denk je aan Japandi dan komen de begrippen minimalisme, fris en natuur sterk naar boven. Door de natuurlijke look van een houten vloer kan deze perfect worden geïntegreerd in deze interieur stijl. Ga voor een lichte houten vloer en qua breedte van de planken voor smalle of medium planken. Deze maat planken past perfect bij de minimalistische Japandi stijl. Bovendien zorgt een eenvoudige legpatroon voor rust en sereniteit, ga dus voor rechte planken voor een subtiele look.

Beide interieur stijlen combineren

Natuurlijk is het ook mogelijk om beide stijlen te combineren. Door bepaalde elementen van beide stijlen te pakken en dit te verwerken in je interieur, creëer je een unieke uitstraling. Een interieur dat perfect in balans is wat betreft luxe en minimalisme. Zorg ervoor dat je houten vloer als neutrale basis dient, ga dus voor een neutrale kleur. Qua patroon kun je denken aan een visgraatmotief of Hongaarse punt. Zo krijgt de ruimte een luxe uitstraling, zonder dat het de rustige uitstraling van de Japandi stijl verstoord.

Ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie? Bezoek dan Wonen in de Regio, een inspiratieplatform volop woontips.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?
    Neem contact met ons op:
    Mail

    WhatsApp

    Schagen

    Amsterdam